Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Kerstins Udde Spa & Turism ek. för

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1992

Finns i

Västernorrlands län
Örnsköldsvik kommun
distrikt

med 550 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson
Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Sköter badstranden, samarbetar med TIF om nyttjande av idrottsplats. Driver gym, vattengympa, bassäng och Spa verksamhet i egen regi.

Bostäder

Vi har försökt få kommunen att erbjuda flyktingar som får uppehållstillstånd lägenheter i Trehörningsjö men än så länge har det inte gett resultat.

Butik

Handlar lokalt på Konsumbutiken, har begränsat kiosksortiment i receptionen.

Egen affärsverksamhet

Ja det är det vi gör vårt område är turism och hälsa.

IT

Vi har bokningssystem, bokning via internet, jobbar med digitala kartor och GPS, ny videokonferensprogram och utrustning.

Kommunikationer

Vi marknadsför hur man tar sig till Trehörningsjö med tåg/tågtaxi. Våra volontärer åker buss/komplettering. Vi framför våra åsikter om behovet av efterfrågestyrd kollektivtrafik.

Kultur

Aftnar med olika teman, Samisk afton, Polsk-,Turkisk-, Belgisk-, Tysk-, Spansk-, Italiensk- afton. Musik arrangemang Blues from Kiel och så vidare. Turistiska aktiviteter där vi använder vårt kulturarv som Fäbodvandring, Slåttanna, Kvarnvandring

Lokal utvecklingsplan

Vi är aktiva i arbetet med Leaderprogrammet för hela Örnsköldsvik, Kramfors och Härnösand.

Miljö & Natur

Vi har en miljöplan, sorterar våra sopor och komposterar vårt köksavfall. Vi har 7 av våra turistprodukter ekoturism märkta med Naturens Bästa

Nyhetsbrev

Vi har tidigare gjort Trehörningsjöbladet varje kvartal, men i år blev det bara ett nummer inför Advent. I övrigt har vi våra evenemang på hemsidan och skickar ut mailutskick.

Samlingslokaler

Vi hyr ut konferenslokaler och säljer fika även till det lokala föreningslivet. Det finns dock betydligt billigare lokaler så många väljer dessa istället.

Skapa jobb/Företagande

Det är detta vi är kända för. Vi har idag 8 anställda 2 på heltid, resten på deltid. Sommartid betydligt fler. Vi skapar dessutom ökad sysselsättning åt flera entreprenörer främst inom hälsa och upplevelser.

Skola

Vi har bra samarbete med skolan, eleverna hjälper till att kratta i stugbyn och får bada bastu istället.

Studiecirklar

Tagvis har delar av vårt planeringsarbete gjorts i studiecirkelform.

Stimulera inflyttning

Målsättningen Vi Mår Bra i Trehörningsjö har följt oss sedan 1995. Vi har tidvis bra med inflyttning och jobbar med att det ska vara så bra att bo i Trehörningsjö som ung att man vill flytta tillbaka hit när man får egna barn.

Tagit emot studiebesök

Studieresa till Wales och Norra England ridleder, Norge och Jämtland rehabilitering. Blaxsta Vingård och Grythyttan matlagning.

Trivsel/Fester

Midsommarfest, Surströmmingsfester och paltfester årligen. Arbetsdagar.

Turism

Vi driver sedan 1995, en hälsoansläggning med varmbad, träning, behandlingar, matservering och konferenser. Sedan 1998 driver vi dessutom stugbyn med 21 stugor (107 bäddar) och campingen med 55 husvagnsplatser. År 2004 invigdes vår Spa & konferensanläggning med en restaurang med plats för 50-90 personer på Kerstins Udde i direkt anslutning till stugbyn och campingen.

Ungdomsverksamhet

Tar varje år emot volontärer från Europeiska länder. Tog initiativ till att ungdomarna fick ge sina synpunkter till det kommande leaderprogrammet.

Utbildning/Kompetensutveckling

Håller Tre-sjö lärcentra uppdaterat med videokonferensutrustning. Deltagit i utbyte inom Grundtvig med Spanien, Österrike, Turkiet och Lithauen. Ordnade transnationell konferens våren 2007 angående distansundervisning och videokonferenser med studiebesök i Örnsköldsvik, Mellansel och Bjurholm.

Vandrings- & Ridleder

Vi är medlemmar i föreningen Gide Älvdalsleder och vi har arbetat med att teckna avtal, röja och göra iordning leder så att de går att rida, cykla och köra häst efter.

Varit på studiebesök

Vi tar ständigt emot studiebesök och tar betalt för att visa och berätta. (Vi tar 3 ggr så mycket betalt om vi åker bort och berättar)

Vägar/Mackar

En av våra medlemmar försöker få kommunen att rusta upp anslutningsvägarna till anläggningen utan synbart resultat. Vi diskuterar och klagar och har fört fram behovet av en vägombudsman dit man kan ringa när en vägsträcka är för dålig, utan att först behöva ta reda på vem entreprenören är.

Annan verksamhet

Vi åker även ut och håller föredrag och visar bildspel, på flera olika teman. "Från kvinnligt nätverk till visioners förverkligande". "Kerstins Udde Spa & Turism, Naturens Bästa Kulturturismupplevelser".

Uppdatera förening

Anmäl förening