Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Håcksviks byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Svenljunga kommun
Håcksvik distrikt

med ca 400 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Kristina Bengtsson
HÅCKSVIKS BYALAG
Håskavägen 19
512 95 Håcksvik

Tel. 3: 0706-466152

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

I skäremo har vi en badplats med fint vatten och bra brygga.

Kultur

Vi har en revy grupp som gör ett jätte arbete med revyer varje år. Vi har även en bydegårdsförening som har haft föreställningen " om bland tusen stjärnor " ett kulturinslag från kultur i väst. Det finns även en hembydsförening som har kaffestuga och kvarnagårdens program med smedja mm .

Miljö & Natur

Vi har enligt sägen 99 sjöar i Håcksvik vilket i sig talar om hur fin våran miljö är.

Studiecirklar

En matlagningskurs har varit en igång nu under ett par terminer.

Trivsel/Fester

Håcksviksdagen , julgransplundring , är ett par tillfällen som vi försöker att ha ett program som tillgodoser åldrar genom trivselkvällar mm .

Turism

Vi har klockargården med bonadsmålningar och kvarnagårdens aktiviteter. Vi har Påarps gård där man kan boka kalas,svensexor,firmakalas eller konferanser. Där finns möjligheter att fiska ädelfisk.

Uppdatera förening

Anmäl förening