Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Viksjö Hembygds- o Turistförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1948

Finns i

Västernorrlands län
Härnösand kommun
Viksjö, Ångermanland distrikt

med 380 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Irene Wiklund
Viksjö Hembygds- och Turistförening
Storsvedjan 122
871 94 Viksjö

Tel. 1: 0611-310 47
Tel. 3: 070-697 55 67

Verksamheten

Egen affärsverksamhet

Vi ger ut häften med historiska berättelser, släktforskning mm.

Kultur

Upprättat arkiv enl. sv. arkivnorm med bla. ca 1000 st. foton i databasen

Samlingslokaler

Hembygdsgården

Turism

Vi äger 3 fritidsgårdar vid Viksjön. Vi stödjer verksamheten vid Västanåfallets naturrum mm.

Vandrings- & Ridleder

Vi sköter leden upp till Hippastugan 412 m.ö.h.

Varit på studiebesök

bl.a. från ättlingar till emigranter

Annan verksamhet

Vi har ett hembygdsmuseum i hembygdsgården med ca 350 föremål

Uppdatera förening

Anmäl förening