Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hasselfors byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1996

Finns i

Örebro län
Laxå kommun
Skagershult distrikt
Hasselfors
med 600 invånare.

Adress

Hasselgården, Edevägen 10
695 60 Hasselfors

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Andreas Gustavsson
HASSELFORS BYALAG
Granstigen 8
695 60 Hasselfors

Tel. 1: 0736746323

Verksamheten

Kultur

Hasselfors Bruksmuseum, Guidade utflykter till lokalhistoriska mål, Naturfoto- och filmfestival i Hasselgården, Nationaldagsfirande, midsommarfirande och ibland teaterföreställningar. Dokumentation av lokalhistorien: Broschyrer med samlingsnamnet "Spår från en svunnen tid" samt boken om "Porla Brunn" med undertiteln Följ med till Porla Brunn under glansperioden 1800-talets slut fram till den ödesdigra natten i november 1939. Boken gavs ut 2018.

Miljö & Natur

Gräsklippningsuppdrag åt kommunen.

Nyhetsbrev

Hasselfors byalag ger ut tidningen "Hasselbladet" fyra gånger per år. Tidningen delas ut till alla hushåll i Skagershults socken och skickas till medlemmar som bor på annan ort.

Samlingslokaler

Hasselgården, Kvarnen och Kvarnmagasinet

Trivsel/Fester

"Mopedens dag" i Bruksparken Hasselfors innehåller mopedrally, underhållning, servering och loppisstånd. "Hasselforskalaset" vid torget i Hasselfors erbjuder underhållning, barnaktiviteter, utställning av veteranbilar, försäljning och loppis, kaffe- och matservering. Påskaktivitet för barnen: Påskträdet vid torget pyntas med fjädrar med efterföljande godisjakt i bokskogen. Spökvandring i Lillängen, familjeaktivitet under novemberlovet.

Uppdatera förening

Anmäl förening