Föreningen Buas Framtid

Om föreningen

Bildades 1997

Finns i

Hallands län
Varberg kommun
Värö distrikt

med 2100 invånare.

Kontaktperson

Mattias Svensson
Föreningen Buas Framtid
Hultalyckevägen 8
432 64 Bua

Tel. 1: 070-6638278

Arrangemang lokala marknader

Makrillfestival arrangerar tredje lördagen I juli varje år. I samarbete med sportföreningen Bua IF. HÄr serveras Makrill med mos och lingon, samt kaffe med våffla eller den inhemska Buapuddingen.Valborgsfirande arrangeras varje år med sång, musik, vårtalare, lättare försäljning och fyrverkerier.

Bad/Idrottsplats

Driver en egenfinansierad och uppbyggd Bastu vid havet.Anordnar kulturrundor på cykel tillsammans med Hembygdsföreningen.Märker ut och sköter vandringsleder runtomkring I bygden - just nu har vi tre leder gul, för och blå.

Barnomsorg

Påtryckning för tillräcklig och bra barnomsorg

Bostäder

Föreningen verkar för ett brett utbud med bostäder och kommunala småhustomter. Dialog med kommun bedrift regelbundet för att göra översyn på detaljplaner etc.

Kommunikationer

Pendelstation I Väröbacka är viktigt för Bua's och Värö's framtid. Föreningen samverkar med Veddige Vision, Företagarföreningar, privata intressenter för att förverkliga en pendelstation I Väröbacka/Limabacka. Vi ser även över infrastrukturfrågor etc tillsammans med lokala vägföreningar.

Studiecirklar

Ja, text kommer

Trivsel/Fester

ValborgsfirandeMakrillfestivalTackfesterBryggebastu - bastubad och kallbad

Ungdomsverksamhet

Har iordningsställt skateboardramper, driver på kommunen för uppröjning av lekplatser.Jobbar på att få en dirtbike/BMX/Montainbike bana I nära anslutning till bostadsområden.

Annan verksamhet

Arbetar för ett samhälle där trygghet och trivsel står I centrum. Arrangerar dialogmöten och valdebatter med politiker. Bevakar kommunens agenda avseende satsningar på serviceorter och specifikt för Värö och Bua området. Arbetar för en pendelstation i Väröbacka.Arbetar för en bensinstation i Bua.Samarbetar med vägföreningar, lokala politiska partier samt samhällets andra idella verksamhet Brygghuset för ett bättre samhälle.