Ragunda Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1929

Finns i

Jämtlands län
Ragunda kommun
Ragunda distrikt

med 5800 invånare.

Arrangemang lokala marknader

Julimarknad

Butik

Försäljning hantverk

Egen affärsverksamhet

Bokutgivning sedan 1979

Kultur

Berättarkvällar

Miljö & Natur

Exkursioner (Fåglar o blommor) Föreläsning om Linné

Nyhetsbrev

Skickas till medlemmar

Samlingslokaler

Ragunda Hembygdsgård, Trätojordsbacken

Skola

Samarbetar med låg och mellanstadieskolorna i socknen. Ordnat gammaldags jul för dem på hembygdsgården.

Stimulera inflyttning

Arbetar tillsammans med andra föreningar för utveckling av bygden. Bjudit in nyinflyttade.

Tagit emot studiebesök

Jamtli, Hembygdsgården Hallen

Trivsel/Fester

Hembygdsfest, musikaftnar

Turism

Arbetar i byarådet för utveckling av turism

Utbildning/Kompetensutveckling

Föremålsregistrering, digitalisering av foton arkiveras dagligen

Vandrings- & Ridleder

Pilgrimsled

Varit på studiebesök

Ja, text kommer

Annan verksamhet

Utgivning av årsbok alltsedan 1979Samarbete med JamtliAnordnande av tidsresa för barnGenomfört EU-projekt "Skaparstugan"