Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Bygdeföreningen Tärnan

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2003

Finns i

Västmanlands län
Sala kommun
Sala distrikt

med 2 500 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Sture Holmberg
Bygdeföreningen Tärnan
Hustavägen 4
733 93 Sala

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad

Bad/Idrottsplats

Poolanläggning utomhus.

Bostäder

På gång i Kumla kyrkby.

Butik

Ja, vid Tärnabadet

Egen affärsverksamhet

Kiosk vid badet

IT

Bredband vid badet

Kommunikationer

Försökt få bussar att köra nya vägar.

Kultur

Musikkvällar

Lokal utvecklingsplan

Till viss del

Miljö & Natur

Pelletspanna undersökt. Solvärmeprojektering.

Skapa jobb/Företagande

Sommarjobbare / ungdomar

Skola

Ansökan lämnad om friskola

Tagit emot studiebesök

Ja i Skinnskatteberg i samband med planerad camping

Trivsel/Fester

Trivselkvällar med blandat innehåll.

Turism

Badet samt kulturvandringar.

Ungdomsverksamhet

Sommarjobbare vid bl a Tärnabadet

Utbildning/Kompetensutveckling

HLR-utbildning

Vandrings- & Ridleder

Pågående arbete

Varit på studiebesök

Bl a från Skottland

Vägar/Mackar

Cykelvägar

Äldreomsorg

Undersökning på gång gällande 50+boende

Annan verksamhet

Natur och kulturgrupp inkl cykelleder.

Uppdatera förening

Anmäl förening