Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Västernärkes Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1929

Finns i

Örebro län
Lekeberg kommun
Knista distrikt

med ca 7 100 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Sören Klingnéus
VÄSTERNÄRKES HEMBYGDSFÖRENING
Södra Folkavi
716 92 Fjugesta

Tel. 1: 070-612 34 72

Verksamheten

Butik

Säljer hembygdslitteratur internt

Kultur

Sammankomster med kulturella inslag enl. årsprogram. Föredrag, bilder, hantverk mm.

Skola

Elever gör studiebesök på hembygdsgården.

Tagit emot studiebesök

JA

Trivsel/Fester

Ett 20-tal programinslag enl. ovan. Sommaröppet på vår hembygdsgård med utställningar, musikunderhållning.

Turism

Biträder kommunen med guidning

Varit på studiebesök

Ja

Annan verksamhet

Genom vårt arkiv har vi möjlighet att ta emot besök av personer som släktforskar. Arkivet rymmer det mesta av bygdens historia, foton osv.

Uppdatera förening

Anmäl förening