Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Örsås Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1999

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Svenljunga kommun
Örsås distrikt

med 450 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Anders Pettersson

Örsås Ingridpersgården
512 94 SVENLJUNGA

Tel. 1: 0739-791746

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

2008 kommer en julmarknad av stapeln, en hantverksutställning i Örsåsgården

Bad/Idrottsplats

Vi har tidigare tagit hand om vår badplats

Bostäder

Enkäter har skickats ut om intresse för lägenheter i Örsås

Kultur

Röstorp KulturstigStrömsforsutställning

Lokal utvecklingsplan

Vi har färdigställt en verksamhetsplan

Nyhetsbrev

Skall förhoppningsvis komma ut under våren 2008

Studiecirklar

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan finns möjlighet till cirklar

Stimulera inflyttning

Vi har varit representerade på de mässor som Växa har ordnat i Svenljunga

Tagit emot studiebesök

Mellanlandakonferensen i Vara

Trivsel/Fester

Allsång och pubkvällar

Turism

Närturism i Röstorp med guidade turer

Ungdomsverksamhet

Kommer under 2008 att försöka utveckla denna

Vägar/Mackar

Vi arbetar aktivt med lobbying gentemot Vägverk och kommun

Uppdatera förening

Anmäl förening