Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hvens Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1990

Finns i

Skåne län
Landskrona kommun
Landskrona distrikt

med 350 invånare.

Adress


Kontaktperson

Jarl Spets
HVENS HEMBYGDSFÖRENING
Tuna Byväg 7
260 13 Sankt Ibb

Tel. 1: 0418-72256

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Renässansmarknad, julmarknad, loppmarknad

Butik

Försäljning av egen honung, vaxljus m.m.

Kultur

allt inom hembygd-lokalt, sommarteater, utställningar

Lokal utvecklingsplan

i samverkan med Hvens Byalag m.fl

Miljö & Natur

Utställningar och aktiviteter i vår trädgård

Samlingslokaler

Finns, dock inte uppvärmd

Trivsel/Fester

Vår och höstfest

Turism

Besöks årligen av ca 5000 -6000 personer

Utbildning/Kompetensutveckling

Byggnadsvårdkurser, hembygdsforskning, bevarande

Vandrings- & Ridleder

Vandrings-och cykelleder

Varit på studiebesök

Gruppbesök hela året

Uppdatera förening

Anmäl förening