Norrbärke Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1925

Finns i

Dalarnas län
Smedjebacken kommun
Norrbärke distrikt

med 6000 invånare.

Kontaktperson

Tage Hägerman
Norrbärke Hembygdsförening
Kyrkog 44
777 30 Smedjebacken

Tel. 1: 070-2603944

Arrangemang lokala marknader

Hembygdsdag och gammeldags Julstök

Butik

Handelsbod för souvenireroch hemslöjd

Egen affärsverksamhet

Hyr ut samlings- och festlokaler

IT

Anv pgm Sofie för vårt arkiv och museeverksamhet.Digitaliserat en stor mängd äldre filmer och foton. I övrigt normal användning av datorer

Kultur

Driver en hembygdsgårdInnehar ett stort arkivAnordnar div visningar avt.ex gamla filmer o fotografier. Ger ut en histrorisk tidskrift. Bedriver forskning och dokumentation om den äldre gruv- och bergshanteringen i Norrbärke

Lokal utvecklingsplan

Plan för utveckling och underhåll av Henbygdsgården,som består av ett 30-tal byggnader.Eftersom arbetet är helt ideellt ingår även åtgärder för personalförsörjning.

Miljö & Natur

Upplåter våra ängsmarker till bete för får och hästar

Samlingslokaler

Äger 2 samlingslokaler som uthyres till föreningar och privatpersoner

Skola

Skapay ett skolmuseum. Samarbete med skolan om att använda hembygdsgården i hembugdsundervisningen

Studiecirklar

En gruvcirkel kartlöggar och rekonstruear gruvor inom i grannskapet

Tagit emot studiebesök

Besökt andra Hembygdsgårdar dels för att få ideer dels för att få kvitto på att vårt arbete är riktigt.

Trivsel/Fester

Firar nationaldagen o midsommarafton. Anordnar hembygdsdag och ganmeldags julstök

Turism

Hembygdsgården är öppen för studiebesök hela åretÄr medlem i org som narknadsför Södra Dalarna

Vandrings- & Ridleder

Tagit iniativ till och deltagit i röjning av gamla kyrkstigar

Varit på studiebesök

2 - 5 grp/år. Vi visar Hembygdsgården och beskriver vårt arbete.