Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Västerlens ForskarFörening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1998

Finns i

Skåne län
Trelleborg kommun
Trelleborg distrikt

med 40 000 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Ann-Christin Lundberg
VÄSTERLENS FORSKARFÖRENING
Södra Gulsparvsgatan 66 lgh 1001
215 61 Malmö

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

visar bl.a hur det går till att släktforska

IT

har egen hemsida

Kultur

släkt- och hembygdsforskning

Nyhetsbrev

ger ut en föreningstidning, Västerlenskan, 4 ggr/år

Studiecirklar

studiecirklar i släktforskning, att läsa gammal handstil mm

Tagit emot studiebesök

olika arkiv, typ landsarkiv, stadsarkiv, resor i vår hembygd

Varit på studiebesök

visar hur det går till att släktforska på vårt bibliotek, återkommande arr.

Uppdatera förening

Anmäl förening