Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Nunnestads byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1990

Finns i

Västra Götaland, Skaraborg
Gullspång kommun
Amnehärad distrikt

med ca. 150 invånare.

Adress


Kontaktperson

Kristina Helge
Nunnestads Byalag
Himmelsberg
547 92 GULLSPÅNG

Tel. 1: 0702441338

Verksamheten

Bostäder

Vår ambition är att genom arbetet som görs i Byalaget ska bidraga till att tomma hus ska bli permanenta bostäder igen. Tomtmark finns det gott om så det kan bli mer året runt boende.

Kultur

En urgammal tradition i bygden är att man sjunger Julvisan på natten mellan juldagen och annandag jul. Det är en gammal julvisa från 1700-talet. Kommer julvisesångarna och bultar på och sjunger den gamla sången så får de pengar som går till barncancerfonden.

Trivsel/Fester

Iordningsställande av lekplats med gungor och karusell. Även en väntkur där barnen kan vänta på skolbussen i.Föreningen ordnar årligen en Sång och Spelmansträff med olika kringarrangemang exempelvis hantverk som tovning, smide,luffararbete. Julgran och midsommarstång med sedvanliga danser ordnas årligen.Föreningen anordnar resor till bowling och trav m.m. för att folk ska trivas och ha roligt.

Vandrings- & Ridleder

En vandringsled utefter Gullspångsälven har föreningen gjort men den har naturvårdsverket i dag tagit över.

Uppdatera förening

Anmäl förening