Gräsbergs Byalag

Om föreningen

Bildades 2003

Finns i

Dalarnas län
Ludvika kommun
Ludvika distrikt

med c:a 400 invånare.

Kontaktperson

Mats Graaf
Gräsbergs Byalag
Faluvägen 188
771 92 Ludvika

Tel. 1: 070-558 38 36

Arrangemang lokala marknader

Gräsbergsdagen arrangeras varje år i augusti med försäljning av hantverk,guidad tur med traktor och vagn i byn,fotoutställning,tipspromenad,försäljning av fika och utställning av gamla bilar,motorcyklar och mopeder.

Bad/Idrottsplats

Byalaget bygger, i egen regi, en lekplats i byn utan hjälp från kommunen.

Egen affärsverksamhet

Varje år ger vi ut en almanacka med gamla och nya foton från byn.

Kultur

Vi försöker att bevara historien genom att samla in och arkivera gamla fotografier. Dessa visas också på vår kulturdag "Gräsbergsdagen".

Skola

Vi har framgångsrikt deltagit i kampen för att få behålla vår byskola i Håksberg.

Stimulera inflyttning

Ett steg i den riktningen är vårt lekplatsprojekt.

Vandrings- & Ridleder

En gångbro har renoverats i byalagets regi.

Vägar/Mackar

Vi kämpar på mot kommunen för att få en fullvärdig gång och cykelbana i byn.