Ysane-Norje Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1991

Blekinge län
Sölvesborg kommun

Kontaktperson

Jan Sonesson
Ysane-Norje Hembygdsförening
Norjevägen 14
294 76 Sölvesborg

Tel. 1: 0456-319 30
Tel. 2: 070-6127411

Arrangemang lokala marknader

Hembygds- och Kulturdag, Hälsomässa

IT

Egen hemsida. www.norje.net

Kultur

Dokumentation, utställningar, byvandringar, föreläsningar, teater, kulturdag i aug.

Lokal utvecklingsplan

Samverkar med Kommunbygderådet i Sölvesborg vad gäller utvecklingsplanering samt driver vissa egna utvecklingsprojekt.

Samlingslokaler

Egen samlingslokal "Hembygdsgården Norje Tingshus"Lister Härads gamla Tingshus byggt 1793-95

Studiecirklar

Stickcafé

Stimulera inflyttning

Sprider information om bygden och möjligheterna till jobb och bostad.

Tagit emot studiebesök

Föreningen tar emot grupper och enskilda samt erbjuder guidning.

Trivsel/Fester

Resor,Teater, Trivselkvällar

Turism

Driver turistbyrå i egen regi. 1 anställd.Arbetar med utveckling av turistprojekt på temat "Vesan Runt"

Ungdomsverksamhet

Driver fritidsgård på entreprenad åt Kommunen. 140 ungdomar inskrivna

Varit på studiebesök

Föreningen arrangerar studiebesök till sevärdheter inom närområdet för medlemmarna.