Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Högvalta bygdeförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1983

Finns i

Värmlands län
Arvika kommun
Arvika landsdistrikt distrikt

med ca 300 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Ola Skoglund
Högvalta bygdeförening
Östra Högvalta Jarlslund
671 91 Arvika

Tel. 1: 0570-310 52

Verksamheten

Kultur

fföreningsaftnar med kulturprogram av varierande slag (i höst t ex om Sjöfarten på Glafsjorden samt omFlora och fauna i antarktis)

Samlingslokaler

Vi har bygdegården till uthyrning

Studiecirklar

Bygdeforskning: att kartlägga vilka som har bott på olika gårdar i bygden under tidernas lopp.Bygdevandring som uppföljning.Vävning.

Tagit emot studiebesök

Besök på industrier och motsvarande i bygden, senast Kylskåpspoesi

Trivsel/Fester

Lucia- och bygdefest(tillsammans med missionsförsamlingen)julgransskakning; påskbasar; minnenas kväll med nävgröt och fläsk; fest för dem som deltar i serveringsgrupperna(kan komma att utökas till alla)

Turism

MidsommarfirandeHeldagsauktioner 3-4 gånger per sommar. Bygdeföreningen svarar för servering.Skidspår under förhållanden med tillräckligt med snö - servering i bygdegården söndagar.

Ungdomsverksamhet

öppethus 2 tim fredagskvällar för barn i princip i ålder åk 1 - 6

Uppdatera förening

Anmäl förening