Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Västansjö Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1993

Finns i

Jönköpings län
Jönköping kommun
Rogberga distrikt
Jönköping
med ca 80 invånare.

Adress

Lilla Västansjö 20
555 92 Jönköping

Kontaktperson

Christer Eriksen
VÄSTANSJÖ BYALAG
Västansjö
555 92 Jönköping

Tel. 1: 0702-14 30 97

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Ja och loppisverksamhet.

Bad/Idrottsplats

Nej

Barnomsorg

Nej

Bostäder

Nej

Butik

Nej

Egen affärsverksamhet

Nej

Integration/Mångfald/Jämställdhet

Vi arbetar med samtliga punkter.

IT

Nej

Kommunikationer

Ja informationsblad mm.

Kultur

Försöka bevara bygden, intressanta byggnader.

Miljö & Natur

Försöker värna och skydda

Nyhetsbrev

Ja

Omställning/Energi

Ja

Samlingslokaler

Nej.

Skapa jobb/Företagande

Nej

Skola

Nej

Studiecirklar

Ja det händer

Stimulera inflyttning

Ja det arbetar vi ständigt med.

Tagit emot studiebesök

Ja det har vi och gör vi.

Trivsel/Fester

Nyårssupé, gökotta,påskbrasa, tipspromenad, kräftfest, bussutflykter

Turism

nej

Ungdomsverksamhet

Ja

Utbildning/Kompetensutveckling

Nej

Vandrings- & Ridleder

Ja

Varit på studiebesök

Ja

Vägar/Mackar

Löpande dialog med vägverket angående underhåll m m

Äldreomsorg

Nej

Uppdatera förening

Anmäl förening