Ställdalens Byalag

Om föreningen

Bildades 1997

Finns i

Örebro län
Ljusnarsberg kommun
Ljusnarsberg distrikt

med ca 700 invånare.

Kontaktperson

Vanja Karlsson
STÄLLDALENS BYALAG
Ställbergsvägen 20 A
714 72 Ställdalen

Tel. 1: 072-7198975

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad, Bakluckeloppis, Påskmarknad

Butik

Se nedan

Egen affärsverksamhet

Medverkat till att bilda en andelsförening för att behålla affären.

IT

En studiecirkel för äldre om datorer kallad Prosit, i samarbete med ABF

Kommunikationer

Medverkat att tåg stannar 12 ggr per dag. Invigning av perrong

Kultur

Bibliotek, föreläsning

Miljö & Natur

Skapat en liten park i Centrum, där vi planterar och gör fint.

Nyhetsbrev

Ställdalsbladet ges ut en gång/månad

Samlingslokaler

En större och en mindre för allmänheten att hyra till möten och fester.

Skapa jobb/Företagande

1 person har 25% anställning i Byalaget genom arbetsförmedlingen.

Skola

Ett EU-projekt för att få till stånd en friskola när skolan i byn ska läggas ned

Stimulera inflyttning

Hemvändardagar

Tagit emot studiebesök

När vi var på Landsbygdsriksdagen i Borås

Trivsel/Fester

9 cafékväller/sommar, allsångsaftnar, Valborgsmässofest, klädning av majstång.

Turism

Välkommenskyltar vid båda infarterna. Guidade fisketurer.

Ungdomsverksamhet

Fritidsgård för mellanstadiet

Vandrings- & Ridleder

Medverkat till byggandet av en ny bro, när den gamla revs.

Vägar/Mackar

Byggt en busskur

Annan verksamhet

Deltagit i kommunens bygderådsmöten.Arrangerat en minnesdag för den svåra tågolyckan i Ställdalen för 50 år sedan, och satt upp ett minnesmärke invigt av biskop Ytterberg 13 jan 1956 - 2006