Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Bybergets Intresseförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1996

Finns i

Västernorrlands län
Ånge kommun
distrikt

med ca 140 invånare.

Adress


Kontaktperson

Sture Henriksson
BYBERGETS INTRESSEFÖRENING
By 184
841 94 Alby

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Byns badplats sköts av föreningen, för ett litet årligt kommunalt bidrag.

Butik

Driver sedan 1996 en liten servicebutik, är även apoteksombud. Turistbokning och info sköts också i butiken. Allt görs ideellt.

Miljö & Natur

Flera gamla stigar har röjts och märkts upp, bl.a en två mil lång stig som enligt sägner skall vara en gammal pilgrimsled till Norge.Två naturvårdsområden sköts också av föreningen.

Trivsel/Fester

Anordnar varje år en liten marknad med försäljning av lokala produkter, samt underhållning.Majbrasa samt en del andra små trivselarrangemang.

Turism

Har iordningställt två campingplatser med tillsammans 17 husvagnsplatser, samt två stugor för uthyrning.

Vandrings- & Ridleder

Se miljö/natur

Uppdatera förening

Anmäl förening