Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Sångshyttans bystugeförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1960

Finns i

Örebro län
Hällefors kommun
Hällefor distrikt

med 23 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Annika Göran Rodell

Nannagården Sångshyttan 20
712 93 Hällefors

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

ingen

Bad/Idrottsplats

Vi har en badplats som vi i byn använder och turister som kommer hit. Snyggar till lite med grästrimmern.

Barnomsorg

ingen

Butik

Vi hyr ut våran stuga.

Egen affärsverksamhet

Få det att gå runt med uthyrningen så vi har råd att ha kvar bystugan.

IT

Är himla bra, men vi är ju så få för att ha hemsidor.

Kommunikationer

Här är det bil som gäller.

Kultur

Har aktiva konstnärer och konsthantverkare i byn. Hade en utställning med dom för något år sedan. Gerd Göran,Ingi Kirsebom och Annica Delfos medverkade.Vem vet kanske det blir någon mer gång.Vi har ett flertal olika föreningsmöten om året vid bystugan.I år har vi haft lantmäteriet där på ett möte angående allmänningar i byn,våra gemensamma ägor hör till vårat kulturarv där, byns kor betade tillsammans och föstes ner till sjön för att dricka. Det är ett historiskt arv tycker vi i byn. Vägmöten är årligen förekommande hos oss.

Miljö & Natur

Det är det med dom allmänningar som vi har, vi röjer så det ej växer igen.

Nyhetsbrev

Har haft vårstädning, våreld ute på en flotte på sångs sjön med korv grillning och kaffe. Midsommarfirande. Möte med lantmäteriet. Har varit till komunen och lämnat in kopior på våran bergvärme investering. Ansökte om bidrag förra året,nu har det varit uppe i komunstyrelsen så nu ska vi få ett litet extra bidrag. Beställt lotter får att få mer till kassan. Uppvaktat medlemmar som har fyllt jämna år det var ett helt gäng 70 åringar. Eventuellt kan det bli någon festlighet inna advent.

Samlingslokaler

Har bra lokal

Skapa jobb/Företagande

Det måste nog vara något eget, vi kan ej göra något.

Skola

Vi har skolklaser som övernattat i byn. Finns mycke histora att titta på gamalt sågverk rest där masugn varit. Och den gamla byskola som dom övernattat i. Kan ju läsa på lite om den lokala historien om Simom finne som bosatte sig i Sångshyttan på 1600 talet.

Stimulera inflyttning

Ja om man kunde det. Det ena stora huset efter det andra blir sommarbostäder .Himla tråkigt för oss som vill ha lite liv i byn. Men det säljs till högstbjudande och då blir det tyskar, holländare.

Tagit emot studiebesök

jag som är ordförande har varit på besök i Sikforsbyalags stuga. kollat hur dom hade det.

Trivsel/Fester

Vi har traditionellt midsommarfirande. Med tillverkning av midsommarstång, dans kring denna. Kaffeservering och lite lotteri med skänkta vinster. Har också vårstädning utomhus samt innomhus. Efter utfört dagsverken får man lättare förtäring. Barn och ungdomarna i byn har vid olika tillfällen annordnat övernattningar med sina respektive skolklasser. Var och en som är med i föreningen kan ordna fest eller annan aktivitet. Har varit 70 årskalas och två 18 årskalas under det gågna året. Har haft föreningen Friskis& Svettis uppe hos oss för träning på våran gräsmatta.

Turism

Har uthyrning av stugan.

Ungdomsverksamhet

Finns ej så många barn och ungdomar så det går att hitta på något. Vi krymper alt mer i innevånar antal. Vi har medlemmar som har sommarstugor i byn dom har jag ej räknat med i innevånar antal,endast fastboende.

Utbildning/Kompetensutveckling

Finns inget

Vandrings- & Ridleder

Finns flera fina stigar att gå eller springa på. Det är bara att se till att gå där så stigen finns kvar.

Varit på studiebesök

Friluftsfrämjande besökte vårat gamla sågverk i september. Jag visade runt och berättade lite,finns mycke fakta på skrivna tavlor där.

Vägar/Mackar

Det sköter vägsamfälligheterna.

Äldreomsorg

Ingen omsorg, vi är nästan bara äldre i byn.

Uppdatera förening

Anmäl förening