Berga Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1942

Kronobergs län
Ljungby kommun
Berga, Småland distrikt

med 2700 invånare.

Kontaktperson

Bengt Jönsson
Berga Hembygdsförening
Storgatan 12 B
340 14 Lagan

Tel. 1: 0372-351 49

IT

Arbete pågår med att digitalisera vårt arkiv.

Kultur

Öppet hus i lokalerna för att visa gamla ting. Försöker hitta gamla saker och dokument att spara.Byvandringar.Uppmärksamma firandet av traditionella högtider.

Nyhetsbrev

Ett medlemsblad ges ut varje år. Det innehåller information om verksamheten och dessutom bilder från våra arrangemang.

Samlingslokaler

Hyr ut våra lokaler till olika arrangemang

Trivsel/Fester

Valborgsfirande, Medverkan Berättarfestivalen med vår gamla båt Ylva. Midsommarfest,Våffelkvällar, Hembygdens dag. Lagandagen. Slåttergille. Julfest. Nationaldagsfirande.

Turism

Byvandringar

Ungdomsverksamhet

Samarbete med skolan i Lagan, studiebesök görs av klasser och i samband med temaarbete "Hembygd"

Varit på studiebesök

Några andra hembygdsföreningar varit på studiebesök. samt visningar vid olika arrangemang