Föreningen Jakobsbergs Gård

Om föreningen

Bildades 1967

Finns i

Stockholms län
Stockholm kommun
Skärholmen distrikt

Kontaktperson

Anders Petersson
Bredängs Utvecklingsråd
Bredängsvägen 228
127 32 Skärholmen

Arrangemang lokala marknader

Vi har marknad minst två gånger om året.

Kultur

Vi arrangerar midsommarfirande varje år, likaså julmarknad,trivselkvällar med sång och musik under sommaren, Spelmansstämmor, marknader, olika föredrag, kurshelg om 1700-tal. Vi har tryckt foldrar om de historiskt intressanta personer som verkat på Gården.

Miljö & Natur

Vi sopsorterar och komposterar och har lågenergilampor.

Nyhetsbrev

Senaste året har vi inte varit så bra på det. Vi hade ambitionen att regelbundet göra nyhetsbulletiner. Början blev bra under 2005 och en bit in i 2006 med en tidning i kvartalet. Vi får nu ta nya tag inför 2008.

Samlingslokaler

Det är just samlingslokal som vi är. Vi har ingått i Stockholms stads samlingslokaler sedan starten 1972

Studiecirklar

Vi bedriver inte själva några studiecirklar här, däremot hyr vi ut till grupper som har egna studiecirklar

Tagit emot studiebesök

Vi har ganska god koll på våra granngårdar

Trivsel/Fester

Vi hyr ut våra lokaler till fester och bröllop

Turism

Vi har en internationell camping intill och många turister kommer och tittar på Gården

Varit på studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök, då vi visar runt och berättar om Gårdens historia

Äldreomsorg

Pensionärsföreningarna har mycket verksamhet i våra lokaler