Romfartuna Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1978

Finns i

Västmanlands län
Västerås kommun
Västerås domkyrkodistrikt distrikt

med 1100 invånare.

Kontaktperson

Åke Johansson
ROMFARTUNA HEMBYGDSFÖRENING
Frändesta 5
725 94 Västerås

Tel. 1: 021-61044
Tel. 3: 070-556 3035

Arrangemang lokala marknader

Har ett antal utspridda under kalenderåret uppsatta på vår hemsida.

Barnomsorg

Ej

Bostäder

Ej

Egen affärsverksamhet

Ej

IT

Har en aktiv hemsida ,samt att föreningenaktivt drev frågan om bredband i socknen.

Kommunikationer

Inget

Kultur

Bevarar vårt kulturarv ,genom dokumentation främst foto och skrift.Har möten om att i socknen kunna samla alla bilder och texter i databank för att på sikt sedan ta fram en bok om bygden.

Miljö & Natur

Typiskt studiecirkelämne.

Nyhetsbrev

Uppdaterad hemsida, samt 4st nyhetsbrev per år.

Samlingslokaler

Lokal i samarbete med kyrkan, har även en lada på sommartid för aktiviteter.

Skapa jobb/Företagande

Inget

Skola

Ej

Studiecirklar

Händer vissa år att vi har en studiecirkel i aktuellt ämne.

Stimulera inflyttning

Välkomnar alltid nyinflyttade.

Tagit emot studiebesök

Händer ca 1ggr /2år.

Trivsel/Fester

Har under kalenderåret minst 4 st trivselaftnar , där vi äter och dricker till självkostnadspris, mycket populärt.Har även vin/öl tillstånd.

Turism

Dåliga på detta.

Utbildning/Kompetensutveckling

Går kurser rekommenderade av bygderåd och liknande ,typ,dokumentation

Vandrings- & Ridleder

Vi driver inget , men finns.

Vägar/Mackar

Inget,finns olika vägsamfälldigheter runt i socknen.

Äldreomsorg

Försöker få till äldreboende.