Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hembygdsföreningen Gratian

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1965

Finns i

Västerbottens län
Storuman kommun
Stensele distrikt

med 500 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Stig Anderback
Hembygdsföreningen Gratian
Umnäs 42
923 97 Slussfors

Tel. 1: 0951-52061

Verksamheten

Butik

Försäljning av skrifter om bygden.

IT

Hemsida och initierat IT-postelen www.storumanbyar.se

Kultur

Utställningar på bygdemuséet Gratian i Umnäs under juli-augusti.

Nyhetsbrev

Gratianbladet ges ut med 2 nr/år

Studiecirklar

I år är vi medarrangöre med ABF i -Skriv Ditt liv-

Stimulera inflyttning

Håller kontakt med utflyttade, genom hemsidan.

Tagit emot studiebesök

I år på Lyckseles 400 årsfirande.

Trivsel/Fester

Berättaraftnar med studieförbund som medarrangörer.

Turism

Samarbetar med vandrarhem sommartid.

Varit på studiebesök

Från skolor, folkhögskolor och bussföretag.

Annan verksamhet

Föreläsningar sommartid ex. Dialekter, Gränshandeln med Norge och Teater.

Uppdatera förening

Anmäl förening