Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Styrsö Sockens Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1937

Finns i

Västra Götaland, Göteborg
Göteborg kommun
Styrsö distrikt
Styrsö
med 4495 invånare.

Adress

Öbergska Huset
430 84 Styrsö

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Ulla Herlitz

Dammkärrsvägen 8
430 84 Styrsö

Tel. 1: 070 3628234

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Vi arrangerar en Hembygdsdag varje år. Mer info finns på vår hemsida hembygd.se/styrso

Kultur

Vi gav ut en jubileumsbok till vårt 70-års jubileum. Även en bok om vårt hus "Öbergskans ...byggt 1812". Varje år har vi egna utställningar, museum och ett Hembygdsrum med fotografier och litteratur. I Öbergska Huset finns också ett sommaröppet Galleri och ett Hembygdskaffé. Vårdar fem hus; Muséet/Mittstugan, Ryggåsstugan, Sjöboden, Öbergska Huset och Finkan. Aktuell info på hemsidan hembygd.se/styrso

Lokalt kapital

Pengar får vi genom medlemsavgift 100 kr/person och år, lotterier, försäljning av böcker, men mest via uthyrning av lokal.

Nyhetsbrev

Vi har ett nyhetsbrev som skickas ut via mail till våra medlemmar.

Samlingslokaler

Vi hyr ut möteslokaler i Öbergska Huset till andra föreningar på ön.

Skapa jobb/Företagande

Vi har tidigare under flera år tagit emot personer som varit i arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Tagit emot studiebesök

Vårt museum lockar många så det blir ett antal guidade besök varje säsong.

Trivsel/Fester

Hembygdsdagen varje år är festligt. Ofta med musik, miniföredrag,tipspromenader och utställningar. Och vackert väder!

Vandrings- & Ridleder

Vi har tagit fram en karta och kläder för en sekelskiftespromenad (1900). Det har arbetats en hel del med att återupprätta en stig som leder från "Vrångöbornas brygga" till kyrkan som användes förr.

Annan verksamhet

Vi har en fantastisk kryddträdgård som drivs av många entusiaster som håller trädgården levande och vacker. Se bilder på vår hemsida hembygd.se/styrso. 2009 startade vi ett samarbete med Arbetsformedlingen inom ramen for FAS 3. Under flera år hade vi då en fastighetsskötare som tog hand om våra hus. Det är slut nu tyvärr och vi har inte råd att anställa.

Uppdatera förening

Anmäl förening