Borgsjö Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1927

Västernorrlands län
Ånge kommun
Borgsjö distrikt

med 185 invånare.

Kontaktperson

Thore Mattsson
BORGSJÖ HEMBYGDSFÖRENING
Hallsta 362
841 92 Ånge

Tel. 1: 0690-231 72

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad, Kulturnatt

Kultur

Museum, Fotoarkiv, Arkiv för släktforskning

Samlingslokaler

Vi hyr ut lokaler till sammanträden, barndop, familjefester, mm.

Skola

Skolklasser som lägger studiedagar hos oss med olika stationer tex. tovning, tunnbrödsbakning, luffarslöjd, prova på aktiviteter.

Trivsel/Fester

Brasaftnar, Underhållning från scen, Hembygdsfest, Teater

Turism

Vandrarhem med 30 bäddar, Sommarcafe 15/6 - 15/8

Vandrings- & Ridleder

Underhåll av Pilgrimsleden (Selånger-Trondheim)

Varit på studiebesök

Vi visar bygden och lokalerna till Föreningar, Företag och diverse bussresor

Annan verksamhet

Vi skriver årsbok som ingår i medlemsavgiften till försäljning. Skriftens namn är Borgsjöbygden och tar upp vad som hänt och händer i bygden. Läsarnas historier, utveckling och motgångar.