Sönneråsens Byförening

Om föreningen

Bildades 2003

Finns i

Jämtlands län
Ragunda kommun
Ragunda distrikt

med 175 invånare.

Kontaktperson

Ulla Sjöstedt
SÖNNERÅSENS BYFÖRENING
Västeråsen 403
840 73 Bispgården

Tel. 1: 0696-310 72
Tel. 3: 070-632 7151

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad

Bostäder

Den gamla lärarbostaden (1 r o k)hyrs ut årsvis.

Kultur

Teater,musik,föredrag,dans,

Samlingslokaler

Föreningen äger och driver en gammal nedlagd skola. I dessa lokaler finns dels en stor samlingslokal med scen och fint kök, vandringshem, lokaler för studieverksamhet och bordtennisrum för ungdomarna.

Studiecirklar

Föreningslivskunskap,

Stimulera inflyttning

Alla nyinflyttade till Sönneråsen får ett vårdträd och information om vår verksamhet.

Tagit emot studiebesök

Vi har besökt bla Lockne geomuseum under 2006.

Trivsel/Fester

Höst- och vårfester, julmarknader, mellandagsfika, kamsfest mm

Turism

Vandrarhem

Ungdomsverksamhet

Bordtenniskvällar för ungdomar en gång i veckan

Varit på studiebesök

Vi har haft besök av körer och föreningar från andra län.

Annan verksamhet

Dyrare arrangemang, t ex att hyra in dansband har ej givit så mycket. Visst har folk kommit, men det är mycket arbete och för lite avans på dessa kvällar.