Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Urshults Sockenråd

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1991

Finns i

Kronobergs län
Tingsryd kommun
Urshult distrikt

med ca 1800 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Anders Borgehed
Urshults Sockenråd
Ängsvägen
360 13 Urshult

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

d

Bostäder

Påtalat behovet av nya bostäder hos kommunala bostadsstiftelsen

Butik

Medverkan vid nyetablering av livsmedelsbutik.uppföljninglandsbygdshandelns dag årligen

Kommunikationer

Yttranden ang. kollektivtrafiken

Kultur

Medverkan hemvändarhelg årligen

Lokal utvecklingsplan

Årlig verksamhetsplan som antas på årsstämman

Miljö & Natur

Sköter/bemannar en trädgårdskompost

Stimulera inflyttning

Välkomnande av nya kommuninvånare

Trivsel/Fester

sommarfest årligen för äldre

Turism

Nätverk för samarbete inom turismen

Vägar/Mackar

Påverka Vägverket underhållHastighetsbegränsningar förbi skolan

Annan verksamhet

Ansvarar för grannsamverkan /nattpatrull i Urshults socken

Uppdatera förening

Anmäl förening