Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Kånna Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1984

Finns i

Kronobergs län
Ljungby kommun
Ljungby, Kronobergs län distrikt

med 700 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Anders Andersson
Kånna Hembygdsförening
Linnebacken
341 70 Ljungby

Tel. 1: 073-3337038

Verksamheten

Kultur

Förvaltar en gammal smedja med full utrustning

Miljö & Natur

Lieslåtter varje år

Samlingslokaler

Ja, text kommer

Studiecirklar

Ja, Om Berghems historia, bl.a skiftdelning,fabrikshistoria o.s.v.

Trivsel/Fester

Skördefest på hösten med auktion och underhållning. Kaffeservering varje torsdagskväll under julimånad

Varit på studiebesök

Skolklasser från Kånnaskolan varje år

Uppdatera förening

Anmäl förening