Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Porjus Arkivkommitté

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1962

Finns i

Norrbottens län
Jokkmokk kommun
Porju distrikt

med 450 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Lars Wallbing
POJUS ARKIVKOMMITTÈ
Västra Strand 21
982 60 Porjus

Tel. 1: 070-131 87 38

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Försäljning på Fallens Dag

Bostäder

Vi värnar m den gamla bruksbebyggelsen i Porjus. Många av fastigheterna är Q- märkta

Egen affärsverksamhet

Bokförsäljning. Tidskrifter mm

IT

Har nu egen hemsida och Mail anslutning

Kommunikationer

Ja, text kommer

Kultur

Arkiv och utställningsverksamhet

Lokal utvecklingsplan

Försöker bevara en av de första fastigheterna i Porjus, den sk 48 mannsbaracken

Samlingslokaler

Vi har arkivlokaler som är upplåtna av Vattenfall

Skapa jobb/Företagande

Ja, text kommer

Skola

Sammarbete med ortens grundskola. Har en egen fond, Jenny Wallgrens minnesfond

Studiecirklar

Utbildning av lokala Porjusguider

Tagit emot studiebesök

Ja

Trivsel/Fester

Trivselkvällar, Adventskonserter

Turism

Öppen utställing, Porjus Expo

Vandrings- & Ridleder

Underhåll av rallarstigen mellan Gällivare och Porjus, Anordnande av Rallarmachen varje år

Varit på studiebesök

Ja

Uppdatera förening

Anmäl förening