Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Kalvsviks Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1945

Finns i

Kronobergs län
Växjö kommun
Kalvsvik distrikt
Kalvsvik
med 460 invånare.

Adress

Kalvsviks Hembygdsgård
35596 Kalvsvik

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Ylva Rydström
Kalvsviks Hembygdsförening
Kalvsvik Bergås 1
355 96 Kalvsvik

Tel. 1: 0708-487880

Verksamheten

IT

Har digitaliserat sin torpinventering, arkivhandlingar och fotobank och gjort dessa sökbara via www.bygdeband.se

Kultur

Vårdar kulturella byggnader. Insamlar och vårdar för trakten intressanta föremål. Genomför inventering av socknens bebyggelse och ger årligen ut en hembygdsbok om c:a 80 sidor.

Annan verksamhet

Hembygdsfester.Samverkar med övrigt föreningsliv för utveckling av bygden. Samverkar med skolan för att sprida kunskap om vårt kulturarv.

Uppdatera förening

Anmäl förening