Kalvsvik Sockenråd

Om föreningen

Bildades 1985

Kronobergs län
Växjö kommun
Kalvsvik distrikt

med 565 invånare.

Kontaktperson

Eva Larsson Ringqvist
Kalvsvik Sockenråd
Sunnerö
355 96 Kalvsvik

Tel. 1: 0470-65052
Tel. 2: 0706 147509

Arrangemang lokala marknader

Medarrangör av Kalvsviksdagen

Bad/Idrottsplats

Städar och lägger i bryggor på badplatsen i Kalvsvik.

Barnomsorg

Sockenrådet har ett stort intresse i att det finns tillräckligt med underlag för skola barnomsorg.

Bostäder

Sockenrådet har arbetat med att få det kommunala bostadsbolaget i kommunen att bygga mer lägenheter.

Butik

Sockenrådet stöttar med aktiviteter och inköp den lokala lanthandeln.

IT

Arbetar för att Kalvsvik ska vara en modern landsbygd som ett led i detta har sockenrådet medverkat i bredbandsutbyggnaden. Driver egen hemsida.

Nyhetsbrev

Sockenrådet ger ut Kalvsviksnytt tre gånger om året.

Samlingslokaler

Sockenrådet har medverkat till att det nu finns en mindre samlingslokal/café i anslutning till lanthandeln.

Skola

Sockenrådet följer utvecklingen beträffande underlag för skola och barnomsorg.

Trivsel/Fester

Sockenrådet är medarrangör för årlig grillkväll för dem som arbetar ideellt i föreningen.

Turism

Arbetar med turism för att öka underlaget under sommaren för affären mm. Ansvarar för hemsidan www.kalvsvik.se. Har tagit fram en cykelkarta över närområdet som finns tillgänglig gratis vid affären.

Vandrings- & Ridleder

Sockenrådet har iordningställt en vandringsled ner mot och längs med Åsnen. Projektet har stötts av Leader Linné , Skogsstyrelsen (NOKÅS) och Sparbanken Eken.

Vägar/Mackar

Sockenrådet har en "allmän bevakning" av vägstandard, säkerhet mm. Med stöd från Jordbruksverket har en pendel- och samåkningsparkering anlagts i närheten av affären.