Naums Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1924

Västra Götaland, Skaraborg
Vara kommun
Naum distrikt

med ca. 450 invånare.

Kontaktperson

Enar Gunnarsson
NAUMS HEMBYGDSFÖRENING
Olofsgatan 3
534 30 Vara

Tel. 1: 0512-104 29

Kultur

Hembygdsgården Huttla Kvarn & såg. Byggnader för föreningens samlingar. Äldre byggnader smedja och skifteslada.

Lokal utvecklingsplan

Lokal dokumentaion av det som funnits i kommunen.

Miljö & Natur

En gren av Afsån rinner genom fastigheten, anledningen till kvarn & sågrörelse tidigare.

Samlingslokaler

Lokaler för olika slag av sammankomster för ca. 70 personer. Uthyrning maj-oktober.

Trivsel/Fester

Öppet hus med underhållning och servering på söndagar i Juli månad.

Turism

Besök av turister, samarbetar med organisationer i Vara kommun.

Varit på studiebesök

Skolklasser är den vanligaste gruppen.

Vägar/Mackar

Hembygdsgården är tydligt skyltad från E20 (Söder om Vara)