Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Drömmebygdens Intresseförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1998

Finns i

Västernorrlands län
Örnsköldsvik kommun
Sidensjö distrikt

med ca 150 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Olle Häggström
DRÖMMEBYGDENS INTRESSEFÖRENING
Drömme 248
893 95 Sidensjö

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Nej

Bad/Idrottsplats

Ja tillsammans med ortens IOGT-NTO förening

Barnomsorg

Nej

Bostäder

Är på gång nu med enkät och stimulera inflyttning

Butik

Nej

Egen affärsverksamhet

Nej

IT

Hemsida. Uppvaktning kommun tills vi fick bredband

Kommunikationer

Mycket begränsat

Kultur

Främst sommararrangemang, musikkvällar, fäboddag

Lokal utvecklingsplan

Har gjorts två gånger kopplat till Våga Växa

Miljö & Natur

Promenadstigar, scoterleder

Nyhetsbrev

Hemsida. Flygblad vid arrangemang

Samlingslokaler

IOGT-NTO driver Valhalla som är en förnämlig lokal med samlingssalar, datastuga, bagarstuga, vävstuga, motionslokal och bastu. Vi sponsrar och använder den.

Skapa jobb/Företagande

Nej , bra arbetspendling tillÖrnsköldsvik

Skola

finns 6 km i Sidensjö

Studiecirklar

Nej

Stimulera inflyttning

Ja, enkät år på gång till alla hushåll. vi har haft medverkan från Häggdånger.

Tagit emot studiebesök

Vi har gjort flra studiebesök till Västerbotten, inom Ångermanland

Trivsel/Fester

Grillkvällar på sommaren, samt friluftsdagar i mars

Turism

Kulturarrangemang, bra natur.

Ungdomsverksamhet

Mycket begränsats

Utbildning/Kompetensutveckling

Studiebesök, deltagande i landsbygdsfullmäktige

Vandrings- & Ridleder

Lokala vandringsleder

Varit på studiebesök

Ja vi haft några

Vägar/Mackar

Ja skrivelser vägverket, möten etc

Äldreomsorg

Nej

Uppdatera förening

Anmäl förening