Asige Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1958

Finns i

Hallands län
Falkenberg kommun
distrikt

med 300 invånare.

Kontaktperson

Lars-Börje Nilsson

Guntorp 106
311 67 Slöinge

Tel. 1: 0709-648568

Kultur

Driver o förvaltar två museer, Severin Nilsons Ateljestuga och Knobesholms Tunnbinderi

Studiecirklar

Utökad kännedom om bygden och dess historia.

Tagit emot studiebesök

Resor till andra hembygdsföreningar, kulturhistoriska besöksmål samt bygdens egna företag.

Trivsel/Fester

Evenemang för bygdens folk och för de intresserade av bygden. Midsommarfirande, friluftsgudstjänst, resor mm.

Turism

Samma som kultur.

Varit på studiebesök

Gäller båda besöksmålen omnämnda i kultur/turism samt rundturer i bygden med dess stora antal fornlämningar, företag mm.