Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Holms Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1983

Finns i

Hallands län
Halmstad kommun
Holm, Halland distrikt

med 780 invånare.

Adress


Kontaktperson

Arne Johansson
Holms Hembygdsförening
Holm Alfhem 111
305 92 Holm

Tel. 1: 035-120720

Verksamheten

IT

Egen hemsida

Kommunikationer

Flotte för färd över sjön till Storstensjöbodarna.

Kultur

Förvaltar och vårdar kulturindustrimiljön i Östersröm. Förvaltar och vårdar fäbodvallen Storstensjöbodarna och tar emot guidgrupper på båda platserna. Hembygdsstugan från 1790-talet har föreningen möten och hembygdsdag samt förvarar där foton, skrifter mm från Holm.

Miljö & Natur

Vandringsled till fäbodarna med röjning och översyn spångar. Även röjning gräs och buskar på vallarna. I Österström klipper föreningen gräs och röjer området.

Nyhetsbrev

En årsskrift till medlemmarna.

Samlingslokaler

Stuguthyrning, uthyrning av två eldhus för gruppsammankomster.

Skapa jobb/Företagande

Vi har drivet ett EU-projekt mellan 2004-2006 för upprustning av Storstensjöbodarna med 4 säsongsanställda. Total projektkostnad 2.457.163 kr

Tagit emot studiebesök

Länsmuseet härnösand och till Svartviks Industriminnen.

Trivsel/Fester

Öppet hus och en kyrkdag på fäbodvallen varje år.

Turism

Guidar grupper i Österström både beställningar från privata eller åt Herrgårdens konferensgäster samt snurrning i den vattendrivna karusellpaviljongen (\\\\\\\"Konjaksbespararen\\\\\\\")

Uppdatera förening

Anmäl förening