Klenshyttans Byalag

Om föreningen

Bildades 1988

Finns i

Dalarnas län
Ludvika kommun
Ludvika distrikt

med ca 100 invånare.

Kontaktperson

Bosse Gustafsson
Klenshyttans Byalag
Vinterbacken 3 A
771 94 Ludvika

Tel. 1: 0240-360 00

Arrangemang lokala marknader

Varje söndag i november anordnas "pysselkvällar" för att förbereda för årets Julmarknad.

Bad/Idrottsplats

Ja, text kommer

Kultur

Anordnar Visaftnar, Kolbulledagar etcEkomuseum med hytta och masugn

Nyhetsbrev

Ett Informationsbrev om våra aktiviteter sammanställs och distribueras till alla boende i Klenshyttan och Skeppmora 5-6 gånger per år.

Samlingslokaler

Vi har en Bystuga som används för våra sammankomster, men som också hyrs ut till privata sammankomster samt skolklasser.

Trivsel/Fester

Anordnar byfester vid Valborg, Midsommar och Advent

Ungdomsverksamhet

Anordnar fisketävlingar i vår sjö - Dammsjön

Vandrings- & Ridleder

Har en anställd sommartid som håller våra vandringsleder öppna. Anordnar tipspromenader.

Annan verksamhet

Utvecklingsstörda har uppfört hyttspel i vår hytta. Guidade rundturer anordnas av och till i vår by, mest avsedda för nyinflyttade.