Lenhovda sockens Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1928

Kronobergs län
Uppvidinge kommun
Lenhovda distrikt

med Ca 2000 invånare.

Kontaktperson

Margaretha Andersson
Lenhovda Sockens Hembygdsförening
Västergat. 7
364 41 Lenhovda

Tel. 1: 070-604 40 92
Tel. 2: 0474-212 46

Arrangemang lokala marknader

Hemvändaredag i Sävsjöström, Hisorisk information om den gamla bruksorten Sävsjöström, byavandringar, tvåhjulsrally med gamla mopeder och motorcyklar, filmvisning,tomtekväll för barn

Kultur

Underhåll av vår hembygdsgård samt arkivering. Visning av hembygdsföreningens filmer. Dokumentation av gamla fotografier från bygden.

Lokal utvecklingsplan

Medverkar i lokal utvecklingsplan för Lenhovda samhälle

Skola

Besök i hembygdsgården från skolan

Studiecirklar

Lenhovda Nu & Då

Trivsel/Fester

Filmvisning, Musikunderhållning, tvåhjulingsrally, öppet i hembygdsgården med kaffeservering

Vandrings- & Ridleder

Vandringsled med info vid Bruksboden i Sävsjöström