Bolmsö Bygdegårdsförening

Om föreningen

Bildades 1983

Kronobergs län
Ljungby kommun
Bolmsö distrikt

med 375 invånare.

Kontaktperson

Solveig Carlsson
Bolmsö Bygdegårdsförening
Håringe Oskarsgård
341 93 Bolmsö

Tel. 1: 0372-91000
Tel. 2: 0372-66423

Egen affärsverksamhet

Har våffelcafé under sommaren, onsdagskvällar mellan midsommar och skolstart.

IT

Dator, fast monterad projektor, ADSL anslutning

Kommunikationer

Trådlöst bredband i bygdegården

Kultur

Riksteaterns föreställningar, amatörteater, egena kulturaktiviteter

Lokal utvecklingsplan

Arbetet med visionarbetet

Miljö & Natur

Returhantering, återvinning, kompost

Nyhetsbrev

Tillsammans med andra föreningar varje månad

Omställning/Energi

Arbetar med att se över Energifrågan

Samlingslokaler

Är Lokalhållare, Sköter underhåll och uthyrning

Skapa jobb/Företagande

Catring, blomster och städfirmor på orter får arbetstillfällen genom bygdegården, likaså övernattningar och busstransporter

Skola

Att bygdegården finns och har så mycket engagemang är en del i en attraktiv ort som därigenom också gör skolan attraktiv

Studiecirklar

Musik och teknik, Boende, Bygdens utveckling

Stimulera inflyttning

Bidrar till ett mycket aktivt föreningsliv på orten som i sin tur gör orten mer attraktiv för val av bostadsort

Tagit emot studiebesök

Andra bygdegårdar

Trivsel/Fester

Både egna och andra föreningars påskfester, Valborg, Sommarcafé

Ungdomsverksamhet

Musik

Varit på studiebesök

Andra bygdegårdar

Annan verksamhet

Sommarcafé och tvättstuga