Viby hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1936

Finns i

Örebro län
Hallsberg kommun
Viby, Närke distrikt

med ca 2.800 invånare.

Kontaktperson

Birgitta Lindström-Pettersson
VIBY HEMBYGDSFÖRENING
Markatorps Gård
694 95 Vretstorp

Tel. 1: 070-514 17 52

Arrangemang lokala marknader

Hantverksmarknad i samarbete med Viby Bygdegille

Butik

Gammal handelsbod med viss försäljning

Kultur

Samla information om och presentera livet i Viby. Ordna program med musik och sång och folkdans

Miljö & Natur

Deltagande i "Rädda Vibysjön" Hävdande av ekäng med slåtter

Nyhetsbrev

Bygdeblad med 20-30 sidor 2 ggr/år

Samlingslokaler

Hembygdsgård som kan hyras

Studiecirklar

Cirklar i traktens historia och om gamla torp

Trivsel/Fester

Firar valborg och midsommar på traditionellt sätt samt har öppet hus sommarsöndagar

Varit på studiebesök

Tar emot grupper från föreningar, skolor med visning av hembygdsgården och dess samlingar

Annan verksamhet

Arrangerar torpvandringar i socknen samt utställningar i lokalhistoriska ämnen eller av textilier