Ormsjö Lys- och Intresseförening

Om föreningen

Bildades 2004

Finns i

Västerbottens län
Dorotea kommun
Dorotea distrikt

med 85 invånare.

Arrangemang lokala marknader

En mindre marknad hålls i samband med \\\\\\\"Ormsjödagen\\\\\\\"

Bad/Idrottsplats

Badplatsen sköts i samarbete med byns idrottsförening. Föreningen har dessutom gjort en parkering och husvagnsuppställningsplats i anslutning till badplatsen.

Butik

Byns butik drivs av en ekonomisk förening. Samarbetet sker mellan föreningarna, som i stort har samma personer i de båda styrelserna.

Egen affärsverksamhet

Den egna föreningen bedriver ingen affärsverksamhet, men samarbetar med den ekonomiska föreningen i byn, som driver en ICA-affär

Kultur

Musik, sång och liknande aktiviteter vid sommarens hemvändardag \\\\\\\"Ormsjödagen\\\\\\\"

Miljö & Natur

Föreningen gör reklam för de speciella orkidelokaler som finns i området.

Samlingslokaler

Fd. skolan används till förläggning för turister, men framförallt för småviltsjägare, vilket lockar många både utländska och svenska jägare. Skolan och Folkets Hus används gratis av samtliga föreningar i byn, tack vare idéella insatser.

Studiecirklar

Har genomfört en studiecirkel om hälsa och friskvård, samt om landstingets sjukvård.

Trivsel/Fester

Trivselträffar ordnas för de boende i byn och dess närhet. Träffarna ordnas i första hand för att samla in ekonomiska medel till föreningens verksamhet. Den stora kostnaden för föreningen är vägbelysningen.

Turism

Gör försök att marknadsföra byns möjligheter att ta hand om turisterna. I byn finns möjligheter till boende i en f.d. skola.