Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ormsjö Lys- och Intresseförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2004

Finns i

Västerbottens län
Dorotea kommun
Dorotea distrikt

med 85 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson
Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

En mindre marknad hålls i samband med \\\\\\\"Ormsjödagen\\\\\\\"

Bad/Idrottsplats

Badplatsen sköts i samarbete med byns idrottsförening. Föreningen har dessutom gjort en parkering och husvagnsuppställningsplats i anslutning till badplatsen.

Butik

Byns butik drivs av en ekonomisk förening. Samarbetet sker mellan föreningarna, som i stort har samma personer i de båda styrelserna.

Egen affärsverksamhet

Den egna föreningen bedriver ingen affärsverksamhet, men samarbetar med den ekonomiska föreningen i byn, som driver en ICA-affär

Kultur

Musik, sång och liknande aktiviteter vid sommarens hemvändardag \\\\\\\"Ormsjödagen\\\\\\\"

Miljö & Natur

Föreningen gör reklam för de speciella orkidelokaler som finns i området.

Samlingslokaler

Fd. skolan används till förläggning för turister, men framförallt för småviltsjägare, vilket lockar många både utländska och svenska jägare. Skolan och Folkets Hus används gratis av samtliga föreningar i byn, tack vare idéella insatser.

Studiecirklar

Har genomfört en studiecirkel om hälsa och friskvård, samt om landstingets sjukvård.

Trivsel/Fester

Trivselträffar ordnas för de boende i byn och dess närhet. Träffarna ordnas i första hand för att samla in ekonomiska medel till föreningens verksamhet. Den stora kostnaden för föreningen är vägbelysningen.

Turism

Gör försök att marknadsföra byns möjligheter att ta hand om turisterna. I byn finns möjligheter till boende i en f.d. skola.

Uppdatera förening

Anmäl förening