Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ytterhogdals Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1954

Finns i

Jämtlands län
Härjedalen kommun
Ytterhogdal distrikt

med 900 invånare.

Adress


Skicka Epost

Kontaktperson




Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Kyrkhelg i samarbete med Församlingen

Butik

Försäljning av hantverk under sommaren. Cafeverksamhet

Egen affärsverksamhet

Uthyrning av lokaler som bagarstuga och dansloge

IT

Digitalisering av fotografier. Vi har nära 10 000.

Kultur

Bevarande av byggnader,samlingar,inventarier, inventeringar m m

Miljö & Natur

Öppet landskap vid hembygdsgården

Samlingslokaler

Uppvärmd samlingslokal för uthyrning till föreningar.fester m mm

Skola

Skolklasser besöker Hembygdsgården och får information

Studiecirklar

Bygdens kulturhistoria

Trivsel/Fester

Midsommarfest,hembygdsdag

Turism

Visning av gård och samlingar under sommaren

Ungdomsverksamhet

Midsommarfirande speciellt för barn och ungdom

Varit på studiebesök

Ofta bussresor

Äldreomsorg

Ingen speciell men huvuddelen av medlemmarna är äldre

Annan verksamhet

Sommarcafé i hälsomiljögodkända lokaler

Uppdatera förening

Anmäl förening