Överlida byalag

Om föreningen

Bildades 1999

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Svenljunga kommun
Mjöbäck distrikt

med ca 650 invånare.

Kontaktperson

Lina Efraimsson
Överlida Byalag
Lidavägen 19
512 60 ÖVERLIDA

Tel. 1: 0703-374683

Bad/Idrottsplats

Städar vår badplats.

Barnomsorg

Arbetar för att ha två användningsdugliga lekplatser.

IT

Hemsidan

Kultur

Vi ger ut en tidning tillsammans med vår grannby Mjöbäck.Vi driver en hemsida.

Lokal utvecklingsplan

Har vi skrivit. Försöker också skapa en utvecklingsgrupp.

Miljö & Natur

Vi påverkar så att det blir uppröjd längs vägarna. Vi håller vår fontänpark i ordning. Vi har även satt upp bänkar runt i samhället.

Samlingslokaler

Vi byggde tillsammans med lokala frivilliga en läktare till vår idrottshall.

Stimulera inflyttning

Vi välkomnar nyinflyttade med en blomma.

Trivsel/Fester

Vår cykelfestkommitté anordnar en cykelfest i byn varje år.

Turism

Vi driver vår hemsida.

Vandrings- & Ridleder

Påverkat så det blivit uppröjd efter Gudrun.

Varit på studiebesök

Vår nya kommunfullmäktige var på besök hos oss.

Vägar/Mackar

ÄR i kontakt med vägverket kring vägar, hastighet och övergångsställen.Vi har påverkat upprepade gånger, bl.a. med skrivelser att få en cykelbana till Mjöbäck.

Äldreomsorg

I år har vi bl.a. varit med för att protestera mot vårt äldreboendets nedläggning, vilket varit uppe som förslag. Vi har samlat in protestlistor, mött kommunalråd och anordnar stormöte.

Annan verksamhet

Vi välkomnar nyfödda med en nalle. Samordnat resa till Vårruset.