Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Bysala Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1954

Finns i

Västmanlands län
Surahammar kommun
Sura distrikt

med ? invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Kristina Engblom
BYSALA HEMBYGDSFÖRENING
Bysala 3339
730 30 Kolsva

Tel. 1: 0221-30089

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Loppis under Kulturdagarna i Hed.Hantverks och handarbetsauktion på hösten.

Bad/Idrottsplats

- Gemensam grillkväll (både för barn och vuxna).- fiske och bad för barn och ungdommar.

Kultur

- Öppet hus tillsammans med andra lokala föreningar - "KulTurdagar i Hed". Då vi visar upp våra samlingar samt har öppet i museét.- Bussresor till olika andra kulturella platser. Nu senast var vi till Enköping med omnejd.- Olika studiebesök.

Miljö & Natur

Gökotta, skidutflykt, pimplar på isen mm.

Nyhetsbrev

Ett regelrätt nyhetsbrev har vi egentligen inte - men det finns funderingar på att börja med ett.Har årligt utskick av \"aktivitetslista\" samt vissa separata utskick när det händer ngt speciellt (som tex \"välkommen till höstknytis\"). Inför de årliga kulturdagarna sprids flygblad ut i samtliga postlådor i bygden.

Samlingslokaler

Hembygdsgården och Hembygdsföreningens syfte är att vara en samlingspunkt i bygden.

Stimulera inflyttning

Visar att vi är en aktiv förening som satsar på barn och ungdomar. Vilket gör att vi kan få folk intresserade av att flytta till vår bygd, trots att skolor lagts ned.

Tagit emot studiebesök

Besökt andra föreningar.Även många studiebesök på andra kulturella platser.

Trivsel/Fester

- Byknytis, nu senast visades gamla filmsnuttar från bygden under 50-70talet.- Tacokväll för tjejer (0-100år) i bygden. (då inte bara vår egen lilla by utan mera folk från hela socknen.)- Höstknytis- Midsommarfest och julfest för barn och vuxna.- sillsexa

Turism

Under våra kulturdagar visar vi gärna upp vår vackra bygd och hembygdsgård. Besök av andra föreningar.

Ungdomsverksamhet

Har en barn och ungdomssektion inom föreningen sedan några år tillbaka. Har minst en aktivitet per månad. Kan vara pyssel, filmvisning, disco, badresa, fiske, bad, ridning, dragkamp mmVerksamheten har kommit till för att vi tycker att det är viktigt att barn och ungdomar i bygden ska ha en chans att få träffas och göra något roligt tillsammans. Idag bussas barnen till skolor på olika orter och de naturliga kontakterna mellan barnen finns inte längre kvar.

Varit på studiebesök

Olika föreningar/organisationer har varit på besök hos oss. Vi har visar vår hembygdsgård och berättat lite om vår verksamhet.

Annan verksamhet

I hembygdsgården finns en stor sal och ett större kaferum samt kök. Lokalen hyrs även ut till privatpersoner och föreningar.

Uppdatera förening

Anmäl förening