Nordmarks hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1938

Värmlands län
Filipstad kommun
distrikt

med ca 500 invånare.

Kontaktperson

Nordmarks hembygdsförening
Museet
682 93 Normarkshyttan

Tel. 1: 0590-504 04

Bad/Idrottsplats

Finns badplats inom området

Butik

Säljer "Nordmarksbocken", CD med Nordmarksbilder, CD med filmer från Gruvrörelsen inom Uddeholms AB. Säljer även fika, glass och på beställning mat.

Kommunikationer

Medverkar i projekt att rusta upp banvallen efter den smalspåriga NKlJ- banan, delen Filipstad- Hagfors.

Kultur

Bevara gruvverksamhet under 700 år

Samlingslokaler

Finns inom anläggningen.

Skola

Tagit fram lärarhandledning för gruvverksamheten. Flera skolklasser besöker muséet.

Studiecirklar

Har studiecirkel i släktforskning

Trivsel/Fester

Sommarfest första söndag i juli

Turism

Beroende av turister. Lagom annonsering bl a i tyska resebroschyrer och svenska bussresetidningar

Varit på studiebesök

Bl a geologstuderande.