Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hemmesjö Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1976

Finns i

Kronobergs län
Växjö kommun
Hemmesjö-Tegnaby distrikt

med 1000 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Claes Lissing

Masugnsvägen 4A
360 43 Åryd

Tel. 1: 073-907 09 40

Verksamheten

IT

Dokumentation av lokalhistoria. Digitalt fotoarkiv. Digitalt arkiv för ljud.

Kultur

Hembygdsförening

Miljö & Natur

Skötsel och utveckling av gammal järnbruksmiljö

Nyhetsbrev

Två utgåvor per år till alla invånare.

Studiecirklar

Lokalhistoria

Stimulera inflyttning

Deltagit i framtagande av broschyr för samhället Åryd.

Trivsel/Fester

Hembygdsfest, möten

Turism

Guidade visningar i järnbruksmiljön

Vandrings- & Ridleder

Underhåller del av Sigfridsleden. Egen vandrings led genom Åryds herrgårdspark

Varit på studiebesök

Från andra föreningar.

Uppdatera förening

Anmäl förening