Laxarby Byalag

Om föreningen

Bildades 1997

Finns i

Västra Götaland, Fyrbodal
Bengtsfors kommun
Laxarby distrikt

Kontaktperson

Kajsa Gustavsson
LAXARBY BYALAG
Bratterud 2
666 92 Bengtsfors

Tel. 1: 0709-616419

Bad/Idrottsplats

Byalaget sköter om och driver badplatsen i Laxarby vid Kyrkan

Kultur

1800-tals marknad

Samlingslokaler

De senaste åren har Byalaget ständigt renoverat samlingslokaler m.m Det första pojektet var tillsammans med Lokalkraft och då renoverade vi en samlingslokal som hör till idrottsföreningen. Till marknaden 2005 renoverade vi och byggde till dansbanan som också hör till idrottsföreningen. 2006 köpte byalaget ett missinonshus och detta håller vi på att renovera. Det är här Cafét finns och även vävstugan

Studiecirklar

Vävstuga har vi i Hedens Byastuga

Stimulera inflyttning

Genom att skapa en levande landsbygd, kommer inflyttningen att stärkas. 1800-talsmarkanden genomförs tack vare allt ideellt engagemang. Marknaden är i två dagar och människor ser att det händer saker också på landsbygden

Tagit emot studiebesök

I samband med Marknaden har vi gjort ett flertal studiebesök.

Trivsel/Fester

Påskparad, Valborgsfirande, Bilrally, Räkfrossa, Månadscafé, Tipspromenad, Julmarknad. Vi har även Boulegäng som spelar och tränar hela tiden

Turism

Genom vår 1800-talsmarknad hoppas vi att vi drar turister till Laxarby med omnejd