Starrarps Byalag

Om föreningen

Bildades 1907

Finns i

Skåne län
Sjöbo kommun
Öved distrikt

med 120 invånare.

Kontaktperson

Jan-Erik Johansson
STARRARPS BYALAG
Sniberupsvägen 75
275 68 Vollsjö

Bad/Idrottsplats

Brännbollsturnering med grannbyarna en gång per år i samband med \"Skumpens dag\" som firas till minne av riksdagsman Nils Månsson som aktivt deltog i arbetet med att införa folkskolan i Sverige på 1840-talet.

Miljö & Natur

Gemensam julgransplantering

Trivsel/Fester

Årlig byastämma.

Vägar/Mackar

Under många år agerade byalaget för att få bättre vägar i bygden (grusvägar i dåligt skick). När arbetslaget äntligen kom för att göra hårdbeläggning på vägen (1992) bjöd byalaget vägarbetarna på tårta.