Byalaget Näsåkers Samverkan

Om föreningen

Bildades 1997

Västernorrlands län
Sollefteå kommun
Ådals-Liden distrikt
NÄSÅKER
med 1300 invånare.

Adress

Storgatan 8
880 30 NÄSÅKER

Kontaktperson

Åsa Hedman
Byalaget Näsåkers Samverkan
Storgatan 8
880 30 Näsåker

Bad/Idrottsplats

Näsåkers Nipor, arbetsgrupp under BNS, har byggt en gratis bastu nere vid Ångermanälven

IT

Bidragsbeviljat digitalt tryckeri sedan 1,5 år. Intresserade får ta \"körkort\" på maskinen som trycker ut högklassigt i små serier.

Kommunikationer

Närradiosation är under uppbyggnad med en slavsändare för området. Programidéerna flödar.

Kultur

se hemsidan: nasaker.com

Lokal utvecklingsplan

2001-2006 Strategiforum, som uppnådde det flesta av målen.

Miljö & Natur

Bevakat naturintressen genom skrivelser till myndigheter

Nyhetsbrev

Gratistidningen Byabladet (inom postnummerområdet)som andra även prenumererar på.Hemsidan nasaker.com

Skapa jobb/Företagande

Se Vandringsleder/ridvägar. Entreprenörer och arbetsmarknadsåtgärder samsas.

Skola

Samverkan med närliggande samhällen för bevarande av högstadier i våra yttre områden.

Studiecirklar

Inventering av sevärdheter. Guideutbildning/värdskap

Stimulera inflyttning

Urkultsfestivalen föranledde tryckning av ett \"Extra Byablad\" i 12.000 ex. Lyckat att dela ut gratis till besökarna.Byns hemsidor tex: nasaker.com, urkult.se, namforsen.se, namforsen.com etc.

Turism

Driver turistbyrå under knappa omständigheter. Har ett nätverk av entreprenörer som kallas för \"turistakademien\"

Utbildning/Kompetensutveckling

Utbildning och föredrag om demokratiska processer.Utbildning till guider/byvärdar pågår inom turistsatsningen. \"Det goda värdskapet\" som ledstjärna.

Vandrings- & Ridleder

Projektet Näsåkers Nipor som är ett återställande av vårt unika nip-landskap genom röjning, avverkning och restaureringar av stigar och leder längs älvsidan med sina hällristningar vid Nämforsen.Meditationsled finns inom samma område.

Vägar/Mackar

Skrivelser och kontakter med vägverket under reparationsfaser.