Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Tjälamark Byaförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1982

Finns i

Västerbottens län
Umeå kommun
Umeå landsdistrikt distrikt

med 33 invånare.

Adress


Kontaktperson

Margareta Lindberg
Tjälamark Byaförening
Tjälamark 258
905 91 Umeå

Tel. 1: 070-316 96 25

Verksamheten

Kultur

Byamöte en gång per år.

Miljö & Natur

Tjälamarks jaktklubb bedriver främst älgjakt under hösten.

Samlingslokaler

Nyttjar Friluftsfrämjandets lokal (Hamptjärnsstugan) som samlingslokal. Som tack för detta hjälper vi till med skötsel av stugan.

Studiecirklar

Skrivit Tjälamarks byahistoria i studiecirkelform.

Trivsel/Fester

En grillfest och en utflykt varje år.

Vägar/Mackar

Ombesörjer underhåll och snöröjning av vägen genom byn med stöd av kommunalt bidrag.

Annan verksamhet

Renoverat bagarstugan i byn som kan nyttjas av alla i byn.

Uppdatera förening

Anmäl förening